HTML

Legacy

A blog a Wizards of the Coast Magic: the Gathering kártyajátékának szerintem legizgalmasabb formátumába kalauzolja az olvasót. Az oldalon egy magyar Legacy játékos osztja meg tapasztalatait, élményeit az érdeklődőkkel.

Friss topikok

Címkék

Legacy Lab

2013.12.03. 14:18 ubcontrol

Nem titok, hogy nagyon kedvelem ezt a formátumot, ezért szívesen népszerűsítem is. Szinte akaratom ellenére keveredtem bele, de hamar megtetszett és az elmúlt fél évben „könyvtárnyi” irodalmat olvastam róla.

omni.jpg

Közeleg az európai Legacy GP. Nemrég Amerikában tartottak egyet Washingtonban. Érdekes volt olvasni, hogy profik, akiknek vagy nincsen kedvenc formátumok, vagy nem a Legacy az, évente egyszer-kétszer felveszik a fonalat és összerakják a legkomolyabb deckeket, hozzátesznek valami pluszt és elmennek a versenyre. Hasonlót hallottam magyar berkekből is. A legjobb magyarok formátumtól függetlenül járják az európai GP-ket. Lesznek olyanok, akik Strasbourg óta, esetleg évek óta, vagy soha nem Legacyztak. A párizsi verseny miatt mégis paklit ragadnak.

A havi egy metás verseny mellett kellene valami olyan alkalom, ahol lehet Legacyt játszani, ahol érdemes beszélni róla, van releváns tesztelés. A Legacy Lab ötletem a GP-re való felkészülést szolgálja. Olyan játékosok, akik kedvet és erőt éreznek Párizshoz, találkozzanak rendszeresen. Legyünk egy „nemzeti csapat”, készüljünk együtt, azért, hogy mindannyian jobban szerepelhessünk. Kéthetente szánjunk rá egy estét a hátralévő kilenc hétben és üljünk össze tesztelni. Kell ehhez legalább a tíz legjobb pakli és egy csapatnyi játékos, aki tudja/megtanulja pörgetni azokat. A Legacy Lab a GP után is a hatékony felkészülést szolgálja nemzetközi kompetitív versenyekre. Néhány manapság menő pakli elérhető az alábbi linkeken.

A Washington D.C.-ben tartott GP top 16 deck listája:

http://www.decklists.net/index.php?option=com_ohmydeckdb&controller=event&view=event&eventId=2188

Az Ethernal Weekend top 8:

http://www.decklists.net/index.php?option=com_ohmydeckdb&controller=event&view=event&eventId=2155

A Bazaar of Moxen top 8:

http://www.decklists.net/index.php?option=com_ohmydeckdb&controller=event&view=event&eventId=2164

Idén talán egy ilyen alakalom férne bel, mondjuk december 21, vagy 22-e délután. Jövőre még kettő, esetleg három tesztelés kellene nagyobb számú résztvevővel. Egyeztessük a részleteket az lfg fórumon!

Te milyen paklival készülsz Párizsra?

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mtglegacy.blog.hu/api/trackback/id/tr395673359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása