HTML

Legacy

A blog a Wizards of the Coast Magic: the Gathering kártyajátékának szerintem legizgalmasabb formátumába kalauzolja az olvasót. Az oldalon egy magyar Legacy játékos osztja meg tapasztalatait, élményeit az érdeklődőkkel.

Friss topikok

Címkék

VII. pakli elemzés: Thalia Goblins

2014.01.29. 15:52 ubcontrol

A monored Goblins alap Legacy pakli. Jópofa törzsi deck, amit relatív olcsó összerakni és könnyű vele játszani. Kis túlzással, ahol Legacy van, ott Goblinok is vannak. Nem tier 1, de nyert már komoly versenyt és nem egyszer volt top8 világszerte. A fetchek és duálok ezt a típust sem kerülik el – megsokszorozva a pakli értékét – zöld, fekete és fehér splashekkel küszöbölik ki a mono red hiányosságait. Bevallom többet játszottam az archetípus ellen, mint amennyit vele, ám a fehér változatot volt alkalmam pilótaként is tesztelni sok mathupban a téli szünet alatt.

Ez a kontrol főellensége, a vörös aggró pakli Thaliával súlyosbított esete. Minden van benne, amit nem szeretünk: mana rombolás, kánterelhetetlenné tevő föld, viálos játékba tevés, kéktől védettség, lapelőny és lapminőség kártyák.

A gobbós megmondó emberek írásait áttanulmányozva, némi saját tapasztalat után az alábbi paklit játszottam:

4 Wasteland

3 Rishadan Port

4 Cavern of Souls

1 Karakas

2 Arid Mesa

2 Scalding Tarn

1 Bloodstained Mire

2 Plateau

3 Mountain

4 Goblin Lackey

4 Goblin Matron

4 Goblin Warchief

4 Goblin Ringleader

3 Gempalm Incinerator

3 Mogg War-Marshall

2 Goblin Piledriver

1 Goblin Chieftain

1 Stingscourger

1 Skirk Prospector

1 Goblin Sharpshooter

1 Krenko, Mob Boss

1 Tuktuk Scrapper

3 Thalia, Guardian of Thraben

1 Tarfire

4 Aether Vial

 

SB:

3 Rest in Peace

1 Grafdigger’s Cage

1 Ethersworn Canonist

3 Chalice of the Void

3 Pyrokinesis

1 Ensnaring Bridge

3 Wear // Tear

 

Természetesen ennek a pakli típusnak is van egy magja. Goblin Lackey, Goblin Matron, Goblin Warchief, Goblin Ringleader, Gempalm Incinerator, Mogg War-Marshall, Goblin Piledriver, Goblin Chieftain minden Goblin pakliban van. A legtöbből egy playset. A többi lény és azok mennyisége változhat. Ez játékstílus és metagame függő. A side szintén rugalmas, jelen esetben óriási segítség a fehér splash: Rest in Peace és Wear // Tear manapság erős lapok. A Pyrokinesis alap, de a Chalice of the Void és az Ensnaring Bridge egyéni választás, itt sok más szóba jöhet, szokott lenni a sideban Ashen Rider, Confusion in the Ranks, Pyroblast, vagy Mindberak Trap is.

Bámulatos, hogy Legacyn mennyivel potensebb egy aggro pakli, mind standardon! A tipikus buta aggrohoz képest a kéz feltöltése Ringleaderrel és a tutorozás a Matronnal azok a dolgok, melyek felkeltették érdeklődésemet a pakli iránt. A három, más változatban akár négy maindeck Thalia nemcsak a kontrol életét nehezíti meg, hanem a strom jellegű kombók elé is akadályt gördít. Kontrol ellen pont számít az az egy kör, amit a Thalia miatti manaszükséglet többlet generál, a Wasteland, Rishadan Port csomagról nem is beszélve – Supreme Verdictet reálisan 6-7. körben tudnánk kasztolni, ha akkor tartana még a játék. Kombónál pedig akár ki is zárhatja az ellenfél győzelmét, de legalább is esélyt ad a különben autoloss matchupok ellen (például. Omni-Tell).

Érdemes kitesztelni a hozzánk leginkább illő goblin paklit, nagyon hamar meg tudja szeretni az ember!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mtglegacy.blog.hu/api/trackback/id/tr175788552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása