HTML

Legacy

A blog a Wizards of the Coast Magic: the Gathering kártyajátékának szerintem legizgalmasabb formátumába kalauzolja az olvasót. Az oldalon egy magyar Legacy játékos osztja meg tapasztalatait, élményeit az érdeklődőkkel.

Friss topikok

Címkék

XIII. pakli elemzés: Elves!

2014.12.23. 23:51 ubcontrol

Egyik legalapabb törzsi pakli a Magicben. Régóta létezik különböző variációkban és élvezetes vele játszani.

Az írás apropója a karácsonyi hangulat, ami olyan elfes szerintem, de lehet, hogy csak a Grincs című film miatt érzem ezt. Ha már filmek, most nézem a Hobbit trilógiát, amiből megtudtam, hogy a számomra eddig érthetetlen tündék valójában az elfek. És persze mindenki válasszon magának Hobbit :)

A pakli legújabb változatát teszteltem, de nem jutottam olyan szintre vele, hogy ténylegesen ki tudjam használni az erejét. Videókat néztem róla és nagy potenciál van a deckben, de meg kell ismerni a pakliban rejlő szinergiákat és apró trükközési lehetőségeket. Pont ezek miatt lesz érdekes és izgalmas a deck felfedezése, el tudom hinni, hogy ezek kiismerése és alkalmazása örömet jelent az elf játékosoknak.

 

Grand Prix Edison 2014 #9/16 Elves - Ross Merriam

20 LANDS

4 Gaea's Cradle

4 Misty Rainforest

4 Verdant Catacombs

2 Windswept Heath

2 Forest

2 Bayou

2 Dryad Arbor

28 CREATURES

4 Quirion Ranger

4 Wirewood Symbiote

4 Nettle Sentinel

4 Heritage Druid

4 Elvish Visionary

4 Deathrite Shaman

2 Birchlore Rangers

2 Craterhoof Behemoth

12 INSTANTS and SORC.

4 Green Sun's Zenith

4 Glimpse of Nature

4 Natural Order

SIDEBOARD

4 Cabal Therapy

1 Progenitus

3 Abrupt Decay

1 Sylvan Library

1 Scavenging Ooze

1 Reclamation Sage

1 Pithing Needle

1 Null Rod

2 Thoughtseize

 

Van, ahol main deck az 1 Scavenging Ooze és az 1 Reclamation Sage és a sideból hiányzik a Progenitus. Máshol Worldspine Wurm-ot játszanak, ez leginkább a Show and Telles metánál jellemző.

 

Korábbi változatában 61. lapként main deckben volt egy Ruric Thar, ami megoldása egy kaszával is hat életbe került, Brainstorm kasza pedig 12 élet, ami azt jelentette, hogy néhány Deathrite Shaman aktiválás, vagy pár kis elfes támadás is már halálos volt.

Elves!

Berger, Meciek - BOM9 Legacy Main Event Top8 - place 3/4

4 Deathrite Shaman

4 Quirion Ranger

4 Elvish Visionary

1 Llanovar Elves

3 Heritage Druid

4 Nettle Sentinel

2 Birchlore Rangers

4 Wirewood Symbiote

1 Viridian Shaman

2 Craterhoof Behemoth

1 Ruric Thar, the Unbowed

3 Natural Order

4 Glimpse of Nature

4 Green Sun's Zenith

4 Gaea's Cradle

1 Forest

2 Bayou

1 Tropical Island

2 Dryad Arbor

4 Misty Rainforest

3 Verdant Catacombs

2 Windshept Heath

 

Sideboard

3 Abrupt Decay

1 Natural Order

2 Pithing Needle

1 Progenitus

1 Scavenging Ooze

3 Swan Song

4 Thoughtseize

A pakli működése

Az első két körben kis lényeket játékba juttatni kasztolással, vagy Green Sun’s Zenith-tel, akár a Dryad Arbor-t is, ami mellesleg fetch földdel is kereshető, mivel Forest. A harmadik körtől él az opció, hogy Natural Orderrel Behemótot hozzunk játékba és még abban a körben nyerjünk! 3 támadó lénynél így 16 sebzés fenyeget, 4 lény már 24 erővel támad! A Glimpse of Nature teszi még érdekesebbé a játékot, aminek gyakran az iménti kombó lesz a vége. Kell a Glimpse mellé 1-2 Nettle Sentinel és egy Heritage Druid. Minden kasztolásunk után lapot húzunk és kb két kasztolásonként a Sentinel untappolódása miatt a Druid képességével kinyerhetünk 3 manát. Addig húzzuk fel a decket, még Natural Ordert, vagy Behemótot nem találunk, aki tíz lény fölött már önmagában halálosat üthet.

A Quirion Ranger és a Wirewood Symbiote nagy játékosok, ha kell manát adnak, ha kell lapot húzhatunk a kézbe visszavett Visionary-ből, vagy a Deathrite Shaman képességét aktiválhatjuk körönként többször is. A Deathrite Shaman különben a Llanovar Elf-et szorította ki a pakliból.

Oldalakat lehetne írni a pakli működéséről, de inkább javaslom mindenkinek, hogy próbálja ki és fedezze fel saját maga!

A Commander 2014-ből is érkezett új lény a pakliba: Titania, Protector of Argoth. Öt manáért ideális Green Sun’s Zenith célpont, ami nem azonnali kombógyőzelem, de egy jó midrange nyerési opció. Korábban a Wren's Run Packmaster-t játszották ezen a sloton.

A sideolás nem könnyű, hiszen minden egyes bekerülő lapért a kombó valószínűségét elősegítő lapokat kell kivennünk, így gyöngül a pakli szinergiája. Azért minden fontos ellenfél esetén 2-4-6 lapot be tudunk tenni.

Érdekességként leírom, hogy az első metás Legacy ligában Soma a paklinak egy budget változatával ért el jelentős sikereket. Sem a playset Cradle, sem a playset Natural Order nem volt teljes a deckben, fethcek is duálok sem voltak a szokásos számban jelen, mégis működött a pakli. Ő win conditionnak Emrakult használta, kellő számú manát generált, majd kánterelhetetlenül játékba hozta, majd az extra körben húsz feletti powerrel tudott támadni.

Szóval érdemes kipróbálni a paklit, de rá kell szánni az időt, amíg készség szinten tudjuk használni.

Érdeklődőknek ajánlom forrásaimat:

http://www.starcitygames.com/article/27386_28-1-2-With-Elves-Winning-The-Bazaar-Of-Moxen-Part-1-.html

http://www.starcitygames.com/article/27397_28-1-2-With-Elves-Winning-The-Bazaar-Of-Moxen-Part-2.html

Jó szórakozást kívánok!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://mtglegacy.blog.hu/api/trackback/id/tr97007835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása